even voorstellen: nieuw bestuurslid Dorpsraad Henk Laurens

Henk-770x400

Als nieuw verkozen bestuurslid in de Vereniging de Dorpsraad Ugchelen, wil ik mij graag even aan u voorstellen. Dat kan natuurlijk heel kort door te vertellen dat ik Henk Laurens heet, 57 jaar ben, geboren in Renkum en na 20 jaar in de Maten, nu vanaf mei 2014 in Ugchelen woon.

Toch wil ik iets verder gaan. Wonen in Ugchelen doe ik samen met mijn echtgenote Monique, waarmee ik dit jaar alweer 34 jaar getrouwd ben en samen zijn wij de ouders van twee dochters en een zoon. Op de jongste van 23 jaar na, die af en toe nog in de weekenden thuis is, hebben zij het nest al enige tijd verlaten. Alweer ruim 2 jaar is onze Border Collie Kaelie een niet meer weg te denken deel van het gezin. Een deel van mijn tijd wordt dan ook samen met haar ingevuld door heerlijk te wandelen, te steppen en het volgen van trainingen, zoals onder andere dog frisbee.

Nog vallend onder een overgangsbeleid ben ik, na een loopbaan van ruim 38 jaar als officier bij de Koninklijke Landmacht, per 1 mei 2016 met functioneel leeftijdsontslag (FLO) gegaan. Gedurende die jaren ben ik ook bezig geweest met diverse vrijwilligerstaken zowel binnen als ook buiten defensie. Dit op de gebieden van veteranenzorg, patiëntenvereniging en mentorschap. Dit alles stopt uiteraard niet nu ik met FLO ben. Ook is het nu tijd om te starten met mijn klussenlijst, die de afgelopen 2 jaar langzaam groter is geworden. Dus genoeg te doen zou je zeggen.

Hoewel slechts een paar dingen zeker zijn in het leven, is het toch wel ons plan om niet meer te verkassen van ons mooie plekje hier in Ugchelen. Door dit besluit ontstond bij mij de behoefte om mij meer te verdiepen in Ugchelen en wilde ik ook iets betekenen voor mijn woonplaats. Juist op dat moment stond in de Bron de oproep voor een bestuurslid in De Dorpsraad. Hierop heb ik gereageerd en uiteindelijk tijdens de onlangs gehouden Algemene Ledenvergadering verkozen. Ik zal mij binnen het bestuur in het bijzonder richten op de communicatie. Dit doe ik gelukkig niet alleen, maar samen met Stefani Hilferink en de commissieleden Jacqueline Pol en Birgit Wolfswinkel. Stefani is ook tijdens de laatste ALV verkozen als lid van het bestuur van de Dorpsraad en zal zich ook nog aan u voorstellen.

In de komende jaren wil ik mij binnen de Vereniging de Dorpsraad inzetten voor goede woon- en leefomstandigheden in ons dorp Ugchelen. Een boodschap die ik nu al voor u heb is om ook zeker gratis lid te worden van de vereniging. Onder het motto SAMEN STERK zetten we ons dan in voor een mooi en veilig Ugchelen.