Even voorstellen: Twee nieuwe kandidaat leden voor de Dorpsraad Ugchelen

Peter: Gezeten aan de keukentafel bij Wineke Blom luister ik naar haar gevoel voor Ugchelen en haar bevlogenheid voor een zorgzame samenleving. We hebben besloten om elkaar te interviewen over het wonen in een dorp en het oppakken van werkzaamheden in de Dorpsraad.

Bron 19 Dorpsraad_JvV (3)Wineke woont al vanaf 1980 in Ugchelen. Zij houdt van het dorpse karakter en de kleine afstand tussen mensen waardoor die elkaar beter kennen. De combinatie van een gemoedelijk dorp met een verscheidenheid aan winkels en de ‘stad’ dichtbij vindt zij ook wel erg waardevol. Nu bij Wineke de kinderen uitgevlogen zijn en het werk wat minder tijd vraagt, wil zij graag wat gaan betekenen voor de Dorpsgemeenschap.  Pratend over de bijdrage die zij wil leveren zie ik haar bevlogenheid over een zorgzame samenleving.  Hoe gaan we om met een terugtredende overheid en hoe gaan we echt voor elkaar zorgen. Wat is er nodig om eenzaamheid te voorkomen en hoe ‘regelen’ we het dat we weer klaar staan voor elkaar. Daar wil Wineke zich sterk voor maken.
Na jaren zorg besteed te hebben aan haar leerlingen en studenten (Wineke heeft haar achtergrond in onderwijs en didactiek) wil zij haar horizon graag verbreden naar zorg in de gemeenschap.

Bron 19 Dorpsraad_JvV (2)Wineke: Peter Mooij is een bezig baasje, dat blijkt al snel tijdens ons gesprek. Met pensioen zijn betekent in zijn geval zeker niet dat er minder wordt gedaan. Naast zijn vrijwilligerswerk voor o.a. de Hartstichting en Trim Apeldoorn wil hij zich graag inzetten voor de Dorpsraad. Iets nieuws op poten zetten, met anderen, ligt Peter het best. Zo wil hij in de Dorpsraad vooral aandacht besteden aan het aspect ‘communicatie’. Hij ziet het als een uitdaging om door communicatie, ook via sociale media, de betrokkenheid van de dorpsgenoten bij het dorpsgebeuren te vergroten. Tijdens zijn werkzame leven heeft Peter zich beziggehouden met ICT en coaching. Deze ervaringen zullen hem bij zijn activiteiten voor De Dorpsraad zeker van pas komen.

Oorspronkelijk komt Peter uit Noord-Holland. De mooie natuur zorgde ervoor dat Peter in 1980  met zijn gezin neerstreek op De Veluwe, zodat hij zijn hobby’s hardlopen, wandelen, fietsen en fotograferen volop kon beoefenen. Na 28 jaar De Maten lonkte Ugchelen. Dichter bij de natuur en ook het kleinschalige en overzichtelijke in ons dorp trekt hem aan. Bovendien is de stad dichtbij. Peter hoopt met veel dorpsgenoten – verenigingen – clubs enz. contact te leggen, zodat we samen kunnen werken aan een nog mooier Ugchelen.

Bron 19 Dorpsraad_JvV (1)Wineke en Peter willen dit interview graag afsluiten met een oproep aan Ugchelenaren:

“Wij nodigen iedereen uit om actief deel te nemen aan onze Dorpsgemeenschap Ugchelen.  Ieder op zijn/haar  manier en naar zijn /haar behoefte. Wij bevelen het gratis lidmaatschap van de Dorpsraad zeer aan. Nog geen lid?

Meld u aan via de website (https://dorpsraadugchelen.nl/aanmelden/) of per post door het sturen van een briefje met uw naam, straat, postcode, geboortedatum en eventueel een e-mailadres naar: Dorpsraad Ugchelen,  Postbus 3138,  7339 ZG Ugchelen. Of stuur deze gegevens naar het e-mailadres van de Dorpsraad: info@dorpsraadugchelen.nl

Geef een reactie

*

19 + 5 =