De jaarlijkse bijeenkomst van de Dorpsraad

De jaarlijkse bijeenkomst van de Dorpsraad met alle betrokken commissies, de buurtvertegenwoordigers, de stadsdeelmanager en de wijkagent stond dit jaar in het teken van communicatie. Harry Vos, voorzitter van de Dorpsraad en vers terug uit Amerika, opende de vergadering en heette als eerste twee nieuwe kandidaat-leden welkom: Wineke Blom, zij zal zich als nieuw lid richten op Zorg, een belangrijk thema in onze steeds ouder wordende gemeenschap, en Peter Mooij, hij gaat zich bezig houden met communicatie, van plan tot uitvoering in de breedste zin. In een volgende Bron stellen zij zich uitgebreider aan u voor. Er is overigens nog wel steeds een vacature voor het Secretariaat, een functie die nu met veel enthousiasme door Wilma Pothoven wordt vervuld, die volgend jaar na tien jaar gaat stoppen. Wilt u een actieve bijdrage leveren aan de gemeenschap Ugchelen, meldt u dan aan via het e-mailadres onderaan dit bericht of neem contact op met Wilma (055 – 5337700).

Na deze opening hebben Dorpsraad en de commissies hun werkzaamheden en wat er zoal speelt toegelicht.

Het officiële deel van het programma bestond uit een brainstorm om voor twee belangrijke communicatie-uitdagingen van de Dorpsraad zoveel mogelijk ideeën te genereren. Zo wil de Dorpsraad in de komende twee jaar het aantal leden verhogen, een ambitie die belangrijk is om richting de Gemeente Apeldoorn een nog krachtiger aanspreekpunt te kunnen zijn. Daarnaast wil de Dorpsraad het verschil met de vereniging Ugchelens Belang duidelijker maken. De aanwezigen pakten deze uitdaging serieus op en binnen de kortste keren stonden er al diverse ideeën op de flap-over. Aan de communicatiemensen binnen de Dorpsraad om deze ideeën verder uit te werken en in de praktijk te brengen. U hoort daar nog van!

Verhogen van het aantal leden van de Dorpsraad.

Op dit moment zijn er zo’n 600 mensen lid van de Dorpsraad. De ambitie is om dit aantal de komende twee jaar minstens te verdubbelen. Natuurlijk wordt de Dorpsraad gezien en gehoord door de Gemeente, maar hoe meer inwoners van Ugchelen daadwerkelijk aangeven dat zij betrokken willen zijn bij het mooie dorp Ugchelen, hoe sterker de invloed zal kunnen zijn.

Nog geen lid?

Een mooie gelegenheid om nu (gratis) lid te worden.
Stuur uw naam, straat, postcode, geboortedatum en eventueel een e-mailadres naar:

Dorpsraad Ugchelen
Postbus 3138
7339 ZG Ugchelen

Of stuur het naar de E-mailadres van de Dorpsraad: dorpsraadugchelen@hetnet.nl
Of vul direct het formulier in.

Geef een reactie

*

negentien − drie =