Oproep! Nieuwe locaties snelheidsdisplay 

Om de bewustwording voor het 30-km/h regime in Ugchelen te vergroten wordt al sinds enkele jaren een snelheidsdisplay ingezet. Naast de weginrichting en handhaving is ook de zogenaamde “factor mens” een belangrijke bouwsteen als het gaat om het verbeteren van de verkeersveiligheid. De Dorpsraad wil het komende jaar sterker inzetten op het onderdeel houding en gedrag. Het snelheidsdisplay is één van de manieren om de weggebruiker bewust te maken of bewust te houden van zijn of haar gedrag. Houd je je aan de maximumsnelheid van 30-km/h dan komt je gereden snelheid groen in beeld, maar rijd je sneller dan toegestaan dan wordt de gereden snelheid met knipperende rode cijfers weergegeven. De hardleerse snelheidsovertreders zal je hier wellicht niet mee kunnen beïnvloeden, maar veel mensen rijden niet altijd bewust te snel en zijn door middel van een stukje confrontatie met het eigen gedrag weer op het rechte pad terug te brengen. 

Het display heeft de afgelopen jaren vaak op dezelfde plekken gehangen, onder andere aan de Ugchelseweg ter hoogte van snackbar Charly en aan de Brouwersmolenweg in de buurt van VV Albatros. We willen graag een nieuwe planning maken voor dit jaar. Vandaar de oproep om één of meer locaties in te sturen waar het display volgens u een tijdje geplaatst mag worden. Bij de besluitvorming zullen de ingezonden suggesties tegen elkaar worden afgewogen. 

Het display wordt door de Gemeente aan een lantaarnpaal gehangen en blijft dan zo`n 2 tot 3 maanden op die plek. Locaties mogen worden doorgegeven via het welbekende e-mailadres info@dorpsraadugchelen.nl .