Voorjaars zwerfvuilactie een succes

Het is al weer vijf jaar geleden dat de eerste zwerfvuilactie werd gehouden. De actie spreekt mensen aan, want met veertig medewerkers was het dit keer de actie met de meeste deelnemers.

Het was prachtig zonnig weer en iedereen kreeg een gebied aangewezen waar men opgewekt aan de slag ging. Ugchelse scholieren waren eerder al in het dorp bezig geweest met oprapen van zwerfvuil op diverse plaatsen in de openbare ruimte. Mede daardoor en door het “adoptieplan” waarmee inwoners een straat adopteren om zwerfvuil-vrij te houden, richt de zwerfvuildag zich zowel in het voor-als het najaar deze keer op de toegangswegen naar Ugchelen: de Europaweg, de Zr. Meyboomlaanl, de Laan van Westenenk en dit keer ook het talud en op- en afritten van de A1. We troffen veel plastic flesjes en zakjes aan, snoeppapier en sigarettendoosjes maar ook een rijbewijs, autobanden en wieldoppen, een Zwitsers ID kaart met Zwitserse francs, lampenkappen en stoelkussens. Een totaal opbrengst van zesenzestig gevulde vuilniszakken. Jan Visser coördineerde de actie en café Back in Town zorgde voor de koffie vooraf en de soep en broodjes achteraf.

De Dorpsraad is trots op het zwerfvuilproject en is de vele deelnemers dankbaar. Wilt u ook een stukje Ugchelen adopteren om het zwerfvuilvrij te houden? U kunt dat dan doen op de tijd die het u schikt. Kijk op de website van de Dorpsraad om te zien wat er nog vrij is. U kunt er ook een vuilnisbak aanvragen om te adopteren.

 

Bron 07 Zwerfvuil_JvV (600 x 400)