Ugchelen is weer een beetje mooier geworden

IMGP1839Op zaterdag 24 oktober, startte om 9.00 uur de schoonmaakactie van de vier sprengkoppen van de Winkewijert. De vaste vrijwilligers van de Commissie Water van de dorpsraad Ugchelen en de Scouts stonden te trappelen om aan het werk te gaan. Ook een paar jonge vrijwilligers, in de leeftijd van 8 tot 10 jaar konden niet wachten om te beginnen.

Voor Tineke Weidema was dit de vuurdoop. Het was de eerste keer dat zij dit organiseerde. Hiervoor kreeg zij de medewerking van het Waterschap Vallei en Veluwe, van de eigenaar van het bos, dhr. De Kruijf die ook nog op een kist appels en mandarijnen trakteerde, van Jeannette Klopman die de foto’s kwam maken en van de dorpsraad Ugchelen v.w.b. de consumpties en niet te vergeten haar collega’s van de Commissie Water.

Er was erg veel werk te doen. Niet alleen het schoonmaken van de sprengkoppen, maar er moest ook héél veel hout afgevoerd worden dat uit de sprengen kwam en langs de steile oevers omhoog gehaald moest worden. Zelfs een hele boom moest uit een sprengkop gehaald worden. Dit hout moest op bepaalde plaatsen verzameld worden, zodat de medewerkers van het waterschap het op 27 oktober kunnen versnipperen.

En omdat het zo goed georganiseerd was liep alles als een trein.

De Commissie Water wil dan ook iedereen heel hartelijk bedanken voor zijn of haar inzet, echt geweldig! Tot slot bedanken wij Wilma van Wijk voor het positieve stuk dat zij geschreven heeft voor de Stentor van maandag 26 oktober.

Geef een reactie

*

veertien − vier =