De zesde Zwerfvuilactie succesvol afgesloten

Jan Visser, die ook deze keer de organisatie op zich nam, kon terugkijken op een goed lopende actie.

Zwerfvuil-DR-2064De dertig deelnemers aan de zesde Zwerfvuilactie op 4 oktober kwamen terug met diverse opmerkingen:
“Prachtig weer, prima om te werken maar het gras was wel erg nat, ik heb natte voeten in mijn schoenen.”

“Mij werd gevraagd of ik een taakstraf had, maar ik kreeg ook complimenten van voorbijgangers”.

“Ik had de indruk dat er minder vuil lag dan anders, zou onze actie dan echt gaan helpen?”

Prettig dat er steeds nieuwe mensen zich aanmelden voor deze actie want daarmee kan deze actie blijven doorlopen. Tot de vaste vrijwilligers behoren ook een groep bewoners van Caesarea die met hun begeleiders een eigen traject volledig bewerken.
De opbrengst was deze keer minder dan vorige keren, maar er werd voor het eerst ook Zwerfvuil-DR-2075gescheiden ingezameld. Zo’n 200 plastic flesjes en meer dan 600 blikjes werden opgeraapt, de rest van het vuil ging in ruim 50 vuilniszakken.

Het begin en het einde van de actie was dit keer in Café Back in Town. Het Café sponsort de actie evenals het IJskaffee De Kei die de lekkere taart bij de koffie aanbood. Sponsor was eveneens Tomra Systems, het bedrijf dat een mobiele inzamel auto had staan. Het wijkteam van de Gemeente Apeldoorn leverde de materialen en zorgde voor de afvoer van de vuilniszakken.

De Dorpsraad ondersteunt de spontane oproep van één van de deelnemers: “Adopteer een stukje openbaar terrein in Ugchelen! Vraag een knijper aan en verwijder het zwerfvuil in plaats van je te ergeren. Als iedereen, naast zijn eigen trottoir, een stuk openbaar terrein schoonhoudt, blijft Ugchelen mooi!” Doet u mee?

Geef een reactie

*

negen + zestien =