Zwervuilactie weer een succes!

Ruim 35 personen deden mee aan de vijfde editie van de Zwerfvuilactie van Ugchelen doet het! Samen!. Weer meer mensen dan bij de vorige zwerfvuilactie. In groepjes gingen ze aan de slag op de invalswegen in Ugchelen. Bewoners van Caesarea waren ook nu weer van de partij.
De algemene indruk was dat er minder zwerfvuil werd aangetroffen, maar het resultaat deed zeker niet onder voor de vorige edities (zo’n 60 zakken met vuil).
Wel werd er meer “groot” vuil aangetroffen – gaas, palen, latten en autobanden.

De werkers ontvingen veel positieve bijval van passanten en bewoners. Het is goed te horen dat veel mensen hun eigen “openbare ruimte” netjes houden. Zo houden we Ugchelen ook netjes. Even om je heen kijken en vuil oprapen als de grijze container aan de weg gezet wordt: een kleine actie met een mooi resultaat.
Het vuil wordt door het wijkteam van de gemeente afgevoerd.
Deze keer werkten ook een aantal kinderen en jongeren mee. Fijn om te zien dat zij vol enthousiasme aan de slag gingen om Ugchelen schoon te krijgen!

De volgende datum zou samen vallen met de Theaterstraat en met een activiteit van het Zeemanskoor; daarom wordt de volgende Zwerfvuilactie gehouden op zaterdag 4 oktober. Doet u dan ook mee?

Bron 07 Zwerfvuil_JvV (05)Zwerfvuil 29-03-2014

Geef een reactie

*

17 − 16 =