Ugchelen Bloeit! in winterrust

Ugchelen-bloeit-770x400

De Ugchelen Bloeit! tuin op de hoek van Bogaardslaan en de Hulkestein is gereed voor de winter. De dahlia’s zijn uitgegraven en vorstvrij opgeslagen en ongewenste planten zijn verwijderd.

Blad en afgestorven bladeren laten we liggen. Het geeft de plant een prima bescherming tegen de vrieskou en is bovendien een mooie schuilplaats voor insecten en andere bodemdieren. Nog aanwezige zaden kunnen ook de vogels de winter doorhelpen.

Het tuin team heeft bij de gemeente een aanvraag ingediend om nog zo’n 10 meter van het grasveld in gebruik te nemen. Dat is toegestaan en dit stuk wordt in de winterperiode voorzien van diverse fruitbomen in het voorjaar aangevuld met bessen-, bramen- en frambozenstruiken.  Een stuk tuin dat minder aandacht en onderhoud nodig heeft maar o.i. veel aantrekkelijker is dan een kaal grasveld.

Het team zou graag bloembollen willen planten maar die worden, tot nu toe, niet aangeboden. Heeft u bollen over, wij pakken ze graag van u aan. De tijd van bloembollen in een vaas of op schalen voor binnen komt weer aan. Als u ze achteraf niet in uw eigen tuin gaat planten, mogen wij ze van u hebben? Een belletje naar 06-222 6 000 9 en ze worden opgehaald. Als het niet vriest kunt u ze ook bij het informatiebord in de tuin leggen. Het team is u dankbaar!

Oogst van dit jaar: twee appels!