‘Ugchelen bloeit,’ groeit!

Ugchelen bloeit

“Dit doe je eigenlijk nooit met de buurt,”  klinkt uit de mond van Hugo. “ Ik vind het leuk want het verfraait de buurt en je leert elkaar als buurtgenoten een beetje kennen,” zo vertelt hij verder met een brede lach op zijn gezicht.

Het is zaterdagmorgen 16 november 10 uur. In de ‘Ugchelen bloeit’ tuin op de hoek Bogaardslaan/Hulkestein  is het een drukte van belang. Er moeten 6 fruitbomen geplant worden. Dit zijn 2 Elstar appel, 2 Goudreinet appel  en 2 perenbomen. Na goed overleg met het 8 koppige tuinteam is er besloten om onze buurttuin uit te breiden. Het gezamenlijke plan hiervoor  is op het informatiepaneel te lezen. Een week eerder zijn de dahlia’s gerooid en het nodige onkruid er uit gehaald. Een nieuwe ontwerp is voor onze buurttuin gemaakt. Met spontane schenkingen, zoals Verbena’s en herfstanemonen,   van familie, vrienden en buurt,  wordt  het nieuwe stuk mede gevuld.   Ook een eigen gemaakte bank hoort straks bij de ‘Ugchelen bloeit’ tuin!  Iedereen denkt mee en is met ons enthousiast over het gezamenlijk project! Daar zijn we blij mee!

Jong en oud werken hard door. Bram en Noah van de Bogaardslaan spitten net zo hard mee! Zo belangrijk wanneer er op jonge leeftijd de schoonheid van de natuur gezien mag worden! We moeten hier heel zorgvuldig mee omgaan.  Dat doen de jongens ook! Na het scheppen mogen ze, nadat eerst een steunpaal geplaatst is,  de eerste boom in het gat planten. Wat doen ze dat zorgvuldig! Knap van deze jonge knullen!  En appeltaart en appelmoes zijn lekker!

De vader van Bram is ook langs gekomen.  Elkaar ontmoeten is fijn! Hij is zo enthousiast dat hij spontaan aanbiedt om het hele team te voorzien van koffie/thee met versnapering.

Tekst: Joke de Jong

Ugchelen bloeitUgchelen bloeit