Ugchelen Bloeit!

Ugchelen bloeit

De ‘Ugchelen Bloeit tuin’ op de hoek van Bogaardslaan en Hulkestein begint te bloeien! Het initiatief is gestart en ondersteund door omwonenden, die het openbare groen in ons mooie dorp nog mooier willen maken met nog meer groei en bloei. Gemeente Apeldoorn heeft de grond ‘plantrijp’ gemaakt en de planten komen uit de tuinen of kweekkas van groepsleden. Één van de grootste doelen van het project is al bereikt: het verbinden van mensen.

Met aarde onder onze nagels hebben wij met elkaar al mogen genieten van een paar kopjes koffie. We hebben ontzettend veel glimlachen en gezwaai ontvangen van  langs rijdende auto’s en fietsers terwijl we aan het werk waren. De tuin is een magneet voor kinderen die langslopen die graag willen weten of ze mee mogen helpen. De opwekkende gesprekjes die we hebben gevoerd met voorbijgangers maakt de ervaring nog rijker.

Binnenkort worden de kale plekjes in de tuin nog gevuld met zaailingen. Ook komen er naambordjes bij de planten. Met dank aan het Houthuus, zijn er twee kleine boomstammen gekomen waarop al zittende de tuingenieters in alle rust mogen verder genieten. Wij willen de Gemeente Apeldoorn ook enorm bedanken voor de compost, boomschors en de enthousiaste omarming van dit initiatief.

Heeft u een niet-zo-bloeiende plek in uw buurt en wilt u daar, samen met uw buurtgenoten, verandering in brengen? De Dorpsraad en Gemeente Apeldoorn helpen u graag met de eerste stap tot realisatie! Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Commissie Groen van de Dorpsraad via een email naar info@dorpsraadugchelen.nl.

Tekst: Claire Nicholas