Wat een mooie samenwerking!

soepactie Ugchelen

Waar een gezamenlijk initiatief al niet toe kan leiden.

In deze vreemde, onwerkelijke weken is er een mooi initiatief ontstaan. Albert Heijn schenkt elke woensdag groente, waarna Erna van delicatessenzaak Life’s Delicious er een heerlijke, vegetarische soep van maakt. Vrijwilligers van Soos 55 en van het Noaberschap brengen vervolgens de soep bij vooral alleenstaande ouderen, die bekend zijn bij deze organisaties.

Zo kunnen we elke week tientallen oudere dorpsgenoten van een heerlijke kop soep voorzien. Donderdag voor Pasen heeft bloemenzaak Marilene een vrolijk bloemetje aan deze dorpsgenoten geschonken. Ook bakker Frentz laat zich niet onbetuigd: de donderdag na Pasen konden we alle mensen ook een vers bolletje bij de soep geven.

De ouderen vinden het prachtig en zijn dankbaar voor dit kleine gebaar.

 

Tekst: Wineke Blom
Foto: Dirk Reiding