Noaberschap krijgt vorm

Het door de Dorpsraad opgestarte initiatief Samen Sterk, een moderne versie van Noaberschap in Ugchelen krijgt serieus vorm. Inmiddels is de brochure Samen Sterk bij 2200 huishoudens in Ugchelen bezorgd en in december volgt de rest. Daarmee hebben we ons doel bereikt: een overzicht krijgen van welke behoefte er aan hulp is bij Ugchelenaren én ontdekken in hoeverre Ugchelenaren bereid zijn om voor een buurman of buurvrouw in actie te komen. En dat zijn er bemoedigend veel!
In het speciale Kerstartikel zullen we daar meer over vertellen, in dit artikel zo maar even 2 voorbeelden van burenhulp in Ugchelen.

Naoberschap-Tuinhulp-TL-249Recent heeft Ugchelenaar Teus tuinonderhoud gedaan bij een medebewoonster die zelf niet zoveel verstand heeft van tuinieren. Teus heeft daar ervaring in en doet dat graag. Deze ‘match’ tussen hulpvraag en hulpaanbod was dan ook heel snel gemaakt.

 

 

 

2015_11_20-Ramen-lappen-DR

En Ugchelenaar Wim heeft bij 2 oudere inwoners de ramen gezeemd omdat zij het hoge werk op een trapje niet zo meer aan durfden. Voor Wim geen probleem, met zijn lengte van bijna 2 meter heeft hij daarvoor ook helemaal geen trapje nodig.

(Foto’s gemaakt door Theo Logtenberg en Johan van Veen van het fotografencollectief)

Kunt U wel wat hulp gebruiken? Aarzel niet om dat te melden, de mensen die zich hebben aangemeld bij dit initiatief willen graag wat doen voor hun mede-Ugchelenaren!

Heeft U een vraag in het kader van Noaberschap en heeft U de brochure misschien niet meer zo voorhanden? Een telefoontje naar Wineke Blom van de Dorpsraad en het wordt geregeld: 055 5418635 of 06 41816541.

De brochure staat ook op de website van de Dorpsraad: https://dorpsraadugchelen.nl/lopende-zaken/brochure-samen-sterk-noaberschap/.

We horen graag van U.

Geef een reactie

*

een × een =