Samen Sterk! – Noaberschap

De Dorpsraad Ugchelen verspreidt vanaf medio februari in een deel van Ugchelen een brochure die aandacht vraagt voor het initiatief Samen Sterk! Dit is een moderne versie van Noaberschap, om de sociale samenhang in Ugchelen te verbeteren. Het initiatief is geïnspireerd op de activiteiten van de Buurtcoöperatie Apeldoorn Zuid die daar al vele maanden mee actief is.

Waar gaat het om bij Noaberschap?
Door de veranderingen in de maatschappij (terugtredende overheid, zorg die naar de Gemeente gaat en vergrijzing van bewoners) wordt het voor sommige inwoners steeds lastiger om zich hierin te redden. Goed Noaberschap, burenhulp en omkijken naar elkaar kan hier een goed antwoord op zijn. Een voorbeeld is om mensen die een ander willen helpen in contact te brengen met mensen die een vraag hebben.

Bovengenoemde brochure wordt in 2015 gefaseerd bij alle inwoners van Ugchelen bezorgd. We kunnen dan samen met de Buurtcoöperatie Apeldoorn Zuid de reacties zo optimaal mogelijk verwerken. Hiermee realiseert de Dorpsraad dat in 2015 voor heel Ugchelen de zorgvraag en het zorgaanbod in kaart wordt gebracht.

Nu al vragen over dit nieuwe initiatief? Neem dan contact op met Wineke Blom: Telefoon 055 -5418635 of 06 – 41 81 65 41.