Project Kunstwerk park De IJsvogel 

Het project om samen met de gemeente en ACEC een kunstwerk in het park De IJsvogel te gaan realiseren is, nadat het een tijd stil heeft gelegen, weer opgestart.

Fijn dat een enthousiaste groep Ugchelenaren hierbij willen helpen! 

De gemeente heeft aan ACEC de opdracht verstrekt een vernieuwde lijst met 10 kunstenaars op te stellen die qua werk en kwaliteit passen bij de locatie en de opdrachtbeschrijving. ACEC heeft een brede kennis van de huidige buitenkunst collectie van de gemeente Apeldoorn én van het landelijk aanbod van kunstenaars en kunstwerken. Hierdoor heeft ACEC een goed beeld welke kunstenaars extra waarde kunnen geven aan een locatie en aan de Apeldoornse buitenkunst collectie. De gemeente heeft daarom aan ACEC de opdracht gegeven om als deskundig adviseur het proces te begeleiden. De gemeente zelf kijkt in het proces mee naar onderwerpen zoals veiligheid, onderhoud en vergunningverlening. 

In november zal ACEC de lijst met 10 kunstenaars aan ons presenteren. Het doel is dat we na de presentatie een gezamenlijke top 3 (+ een reserve) kiezen. Aan deze top 3 kunstenaars zal vervolgens worden gevraagd een schetsontwerp op te leveren. Voor de beoordeling van deze ontwerpen wordt een nieuwe afspraak gepland, waarbij de kunstenaars zelf hun ontwerp komen presenteren. Daarna wordt een definitieve keuze gemaakt. Via de Bron en onze website houden we u op de hoogte.