Bijeenkomst vrijwilligers Noaberschap 20 oktober 2022

Het was al even geleden door Corona maar het team van het Noaberschap (Wineke, Annemieke en Floortje) vonden het belangrijk om de vrijwilligers weer eens live te spreken. Op de vrijwilligersavond in UB werden de vrijwilligers van het Noaberschap bijgepraat en personele wijzigingen gemeld en na de pauze stond er een boeiende presentatie over het project Fietsmaatjes gepland.  

Wineke opende de vergadering en kon ons melden dat er in de Coronatijd duidelijk minder vragen waren en dat vrijwilligers het soms ook lastig vonden in die periode. Het goede nieuws is dat na een flyer bij de Bron het aantal vragen weer toeneemt. Floortje gaat, met pijn in het hart, afscheid nemen. Ze gaat verhuizen naar Brabant. Heel spannend en leuk, maar je laat wel wat achter! Bedankjes, mooie bloemen en een afscheidsspeech van Floortje. Ze vindt het heel jammer maar nieuwe zaken dienen zich aan! De plek van Floortje werd overigens vlot ingevuld door Marja de Winter, een bekende in Ugchelen die heel graag haar steentje aan het Noaberschap wil bijdragen.  

Na een korte pauze vertelden 2 dames van de Fietsmaatjes over dit interessante project: op een duo-fiets mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen toch weer de ervaring van fietsen door de omgeving bieden. Weer eens de wind door je haren voelen of naar een terrasje fietsen en er lekker even uit zijn. Het werd een geanimeerde presentatie met veel, vaak praktische vragen. De dames van de Fietsmaatjes benadrukten in hun verhaal ook de sociale aspecten van het samen op pad gaan. Een interessante vorm om het gezelschap houden wat binnen Noaberschap vaak wordt gedaan in een andere vorm te gieten. Teruglopend naar huis met collega-vrijwilligers dachten we al aan iemand in onze straat waarvoor het Fietsmaatjes plan mogelijk een belangrijke meerwaarde zou kunnen zijn. We gaan het zien.  

Meer info over Fietsmaatjes: https://fietsmaatjesapeldoorn.nl.