Babbeltrucs – wees alert!

Babbeltrucs  

De laatste tijd bereiken ons weer meer geluiden als het gaat om babbeltrucs in Ugchelen. Onbekenden spreken je aan, bijvoorbeeld bij je thuis of bij een pinautomaat. Ze gebruiken smoezen om je vertrouwen te winnen. Vervolgens stelen zij je geld, bankpas en pincode of waardevolle bezittingen.   

Signalen  

Bij babbeltrucs doen dieven zich vaak voor als meteropnemer, glazenwasser, schoorsteenveger of koerier. Of bijvoorbeeld als postbezorger, collecteloper, bankmedewerker of vertegenwoordiger. Laat iemand die je niet kent niet zomaar binnen.   

Wees op je hoede als een persoon aan de deur vraagt of hij bij je (naar een alarmnummer) mag bellen, bij je naar de wc mag gaan of geld met je zou kunnen wisselen. Laat hem niet binnen en vraag hem om weg te gaan. Bij sommige babbeltrucs wordt gevraagd om je bankpas of pincode ter controle af te geven. Banken of de politie zullen daar nooit om vragen. De overtuiging waarmee dit gedaan wordt, zorgt er voor de mensen overrompeld worden. Wees dus alert en probeer het vroegtijdig te signaleren.  

Tip 

Wilt u meer over dit onderwerp weten? Kom dan naar de door de coördinatoren buurtpreventie georganiseerde thema-avond over oplichting (internet)fraude en inbraakpreventie op woensdagvond 9 november om 19:30 in de Bronkerk. Aanmelden kan via https://buurtpreventie-ugchelen.nl