Afsluiting Hoog Buurloseweg i.v.m. nieuwbouw “brokkelviaduct” A1

05-10-2022

Met enkele maanden vertraging door juridische procedures kan Rijkswaterstaat nu alsnog beginnen met de vervanging van viaduct Hoog Burel. Vanwege het aan de onderzijde loslatende beton is dit viaduct in de volksmond ook wel bekend geworden als het “brokkelviaduct”. Voor het uitvoeren van de werkzaamheden wordt de Hoog Buurloseweg over het viaduct afgesloten vanaf maandag 17 oktober 07:00 uur tot uiterlijk 1 maart 2023. Het huidige viaduct wordt in het weekend van 4 november gesloopt. De A1 wordt daarvoor in beide richtingen afgesloten tussen Hoenderloo (afrit 19) en Kootwijk (afrit 18) van vrijdag 4 november 20:00 uur tot maandag 7 november 05:00 uur. 

Gedurende de afsluiting van de Hoog Buurloseweg blijven Radio Kootwijk en Assel voor fietsers goed bereikbaar. Radio Kootwijk is bereikbaar via het betonnen fietspad dat loopt tussen de ventweg van de Otterloseweg (t.h.v. de Hoenderloseweg) en de Hoog Buurloseweg t.h.v. de Wending. Assel is bereikbaar via het fietspad dat begint aan het Willemsbos en daarna doorloopt aan de zuidkant van de spoorlijn tot aan de Alverschotenseweg. Voor gemotoriseerd verkeer geldt een omleidingsroute via Hoog Soeren.