Bloesems beloven lekkere vruchten

Bron09-UgchelenBloeit-DR

De Ugchelen Bloeit! tuin op de hoek Bogaardslaan – Hulkestein heeft in februari nieuwe fruitboompjes aangeplant gekregen. Deze kwamen uit een fruitbomen-haag in het Zuiderpark, waar ze verwijderd moesten worden. Deze appels-, peren- en pruimenboompjes lieten een groot deel van hun wortelgestel achter maar dat deerde ze blijkbaar niet. Ze zijn allemaal in bloei gekomen  en de bloesems zijn prachtig. Zelfs de nachtvorst lijkt er geen nadelige invloed op te hebben. Als het zo doorgaat kunnen we straks lekkere vruchten verwachten.

Op de oproep voor een regenton (in De Bron van 10 maart)  is direct gereageerd. Binnen een dag waren er twee regentonnen beschikbaar. En – als grote verassing – een envelop met € 100,- van een anonieme gever om een regenton te kunnen kopen.  Dat geld is nu gedeeltelijk gebruikt om de regentonnen goed op elkaar te laten aansluiten en voor een gieter. Er komt vast nog wel iets om de hoek wat de tuin nog nodig heeft en we nu zelf kunnen kopen. We bedanken deze gulle gevers van harte!

Voor het eerst is er een beroep gedaan op het “groen-initiatieven” budget van de gemeente. Alle aanwezige planten waren allemaal gekregen maar om de uitbreiding goed aan te planten, was er niet genoeg aanbod. Het nieuwe gedeelte ligt voor een deel in de schaduw en daar kan niet elke plant goed tegen. Het team, inmiddels bestaande uit 9 omwonenden, is blij met de gekregen planten en met de compost en de boomschors om de paden te bedekken.

Er zijn inmiddels ook diverse zaden van eenjarige planten gezaaid en er is ook het nodige al voor-gezaaid  : dat wordt na de “IJsheiligen” aangeplant. Vanaf die tijd wordt er weer eenmaal in de week ’s avonds in de tuin gewerkt. Elke week op een andere avond, beginnende op maandag 17 mei om 19:30 uur. Kom eens gezellig langs, een praatje maken kan ook op de 1,5 meter!

Tekst: Wilma Pothoven
Foto’s: Dirk Reiding