Bijna voorjaar in de Ugchelen Bloeit! tuin

Ugchelen Bloeit!

De UgchelenBloeit! tuin op de hoek van de Hulkestein en de Bogaardslaan stond er prachtig bij onder de dikke laag sneeuw. Doordat de uitgebloeide bloemen niet waren weggehaald kreeg de sneeuw een prachtig reliëf. Een genot om naar te kijken.  In een week tijd sloeg het weer om en nodigde het  warme en zonnige weer ons uit om in de tuin aan de slag te gaan. Als eerste kwamen er zes fruitboompjes, twee appels, een peer en drie pruimen. De boompjes stonden elders in Apeldoorn  waar ze niet konden blijven staan. Ze krijgen nu een tweede kans in de Ubloeit! tuin. Het wijkteam van de gemeente nam het verplanten voor hun rekening,  we hoefden alleen de plek maar aan te wijzen. We zijn hen daarvoor dankbaar! Dat geldt ook voor de mensen die hun uitgebloeide bloembollen aan ons gaven. We ontvingen zelfs bollen in hun originele verpakking. Dank daarvoor, ze zijn allemaal gepoot, kom straks kijken als ze in bloei staan. Wat kunnen we nog meer doen? Op de kaartjes met de beschrijvingen van de planten, die we in de tuin hebben staan staat heel vaak “snoeien na de vorstperiode”, of  “dood blad verwijderen in april/mei” en dat is het nog lang niet. We beperken ons tot het wegknippen van de uitgebloeide bosschages en het opruimen van de een-jarigen.  Wel is de bank terug geplaats – een plekje voor eenieder die even rustig wil zitten.  De tekst op het informatiebordje is verfrist. Er wordt nagedacht over de planten die we nog graag zouden willen hebben en waar we wat willen planten. Een paar gekregen planten staan  al te wachten op hun definitieve plek.
We zijn nog op zoek naar een grote regenton. We willen graag water sparen om nieuwe aanplant een handje te helpen. Heeft u een ton voor ons (voorzien van een aftapkraantje) laat het ons weten (tel. 06-22260009). We kunnen hem bij u komen ophalen.

Tekst: Wilma Pothoven
Foto: Theo Logtenberg