Wandeling Ommetje Schoolbeek en Veldekster weer compleet

Het Ommetje weer compleet

Het Ommetje Schoolbeek en Veldekster is in 2015 door de Commissie Groen van de Dorpsraad in samenwerking met het IVN uitgezet als een wandelroute van ongeveer ¾  uur. Het begin en einde  is in de Beektuin (tegenover het IJskaffee) en met palen voorzien van rood/gele pijlen kan men de route, zonder extra benodigdheden, volgen. Zoals de naam al zegt – hij gaat langs de Schoolbeek naar het bosgedeelte van de Veldekster.

Omdat er enkele palen verdwenen bleken besloot Commissie Groen om het Ommetje te herstellen. Met medewerking van het wijkteam van de Gemeente zijn er nieuwe palen (met de schop) ingegraven en voorzien van rood/gele pijlen.  Achterin de Veldekster bleek een omgevallen boom de route te blokkeren. De volgende dag kwam de sectie Groen van het wijkteam in actie. De boom werd vakkundig in stukken gezaagd en in het struweel opgeslagen. Een prima verstopplek voor vogels, insecten en klein wild.  Overhangende takken op de route zijn ingekort en het bruggetje over de beek is helemaal schoongemaakt. Ook zijn de losliggende delen vastgezet zodat er veilig over gelopen kan worden.

Commissie Groen wil het wijkteam heel hartelijk bedanken voor hun inzet voor het Ommetje.
Wilt u het Ommetje ook lopen ? Bekijk het informatiebord in de Beektuin. Daar staat de route uitgebeeld voorzien van een QR-code die verwijst naar een kleine beschrijving op de website van de Dorpsraad. Een mooie route om te wandelen en tevens te genieten van de prachtige herfstkleuren!

https://dorpsraadugchelen.nl/wandeling-ommetje-schoolbeek-en-veldekster/

Tekst: Wilma Pothoven