‘Doorgaande route’ park Goudvink – Bedrijventerrein Ugchelen

afsluiting-BT-Ugchele

Een tijdje was het mogelijk om vanuit Ugchelen via het park De Goudvink en het Bedrijventerrein Ugchelen (BT Ugchelen) op de laan van Westenenk te komen. Onlangs kwam daaraan weer een einde. Aangezien de Dorpsraad een aantal malen werd benaderd met vragen over deze hernieuwde afsluiting is een toelichting op z’n plaats.

Het BT Ugchelen is een particulier terrein en was in het verleden altijd volgens de geldende vergunningen en regelgeving omheind. Voor het uitvoeren van werkzaamheden door de gemeente is er in goed overleg met de beheerder van het bedrijventerrein een opening in het hekwerk gemaakt. Na afronding van de werkzaamheden heeft de beheerder destijds besloten om dit voorlopig nog niet af te sluiten en zodoende konden voetgangers en fietsers hiervan gebruik maken. De laatste tijd ondervindt men op het bedrijventerrein toch wel enige overlast van mogelijk hangjongeren en hebben bedrijven aangegeven dat er onveilige situaties (kunnen) ontstaan. Aangezien er op het bedrijventerrein gewerkt wordt met zwaar materieel en veelvuldig met heftrucks wordt gereden, zit een ongeluk met fietser of voetganger in een klein hoekje. Dit is uiteraard een onwenselijke situatie en de eigenaar kan en wil hiervoor terecht ook niet de verantwoordelijkheid dragen. Daarom is besloten om de oude situatie te herstellen en het hekwerk weer volledig te sluiten. Binnen de geldende vergunning is geen recht van overpad en is het terugplaatsen van het hek en het weer afsluiten van het BT Ugchelen vanuit het park De Goudvink geheel volgens de regelgeving. Vanaf nu moeten we dus weer even een stukje omlopen of omfietsen om onze bestemming te bereiken.