EnergiekApeldoorn en Regionale Energie Stategie (RES)

EnergiekApeldoorn_RES

GEPLAATST OP VERZOEK VAN DE GEMEENTE


Jouw huis klaar voor de toekomst

De gemeente helpt met gratis advies en acties om energie te besparen.

Energie besparen is belangrijk voor het milieu én levert je ook een lagere energierekening op. De gemeente Apeldoorn krijgt in 2020 extra geld van het Rijk om huiseigenaren te helpen met verduurzamen. Samen met het Regionaal Energieloket, energiecoöperatie deA en Energiek Apeldoorn organiseert de gemeente daarvoor dit jaar diverse acties en bieden we gratis producten aan. Daarmee maak je je huis klaar voor de toekomst!

Zonnepanelenactie groot succes

In juni is de zonnepanelenactie voor Apeldoorn van start gegaan. Huiseigenaren in de gemeente Apeldoorn ontvingen hierover een persoonlijke brief. Inmiddels volgden ruim 700 inwoners de online informatiebijeenkomsten en meer dan 550 inwoners vroegen een offerte aan. De eerste zonnepanelen liggen al op de daken. Meedoen met de actie kan nog steeds. Kijk op www.energiekapeldoorn.nl/zonnepanelenactie voor meer informatie en aanmelden.

Na de zomer: cadeaubon actie

Na de zomer start Apeldoorn-breed de cadeaubon actie voor gratis energiebesparende producten. Huiseigenaren kunnen gratis een energie bespaarbox bestellen, met daarin energiebesparende producten ter waarde van 45 euro. Zoals LED-lampen, tochtstrips, radiatorfolie etcetera.  Doel is om energiebesparing heel praktisch te stimuleren. Er geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Voorinschrijven is nu al mogelijk via www.energiekapeldoorn.nl/cadeaubon

Overige acties

Naast de zonnepanelen- en de cadeaubon actie gaan er in het najaar in verschillende wijken en dorpen ook nog andere activiteiten van start:

  • Buurtactie Energiezuinig Wonen: gratis energieadviezen aan de hand van voorbeeldwoningen in verschillende wijken
  • Isolatie inkoopactie in verschillende wijken
  • Inzet van energieconciërges die helpen met energiebesparing
  • Webinars en informatiebijeenkomsten met tips over energiebesparing.

Overzicht van alle activiteiten

Een compleet overzicht van alle acties en activiteiten vind je op www.energiekapeldoorn.nl/jouw-huis-toekomstklaar.

 

———————————————————————————————————————————————————–


Herstart Regionale Energie Strategie (RES)

De Concept Regionale Energiestrategie (RES) voor de Cleantech Regio is een plan voor duurzame energie in de regio. Het beschrijft onder andere waar in onze regio zonneparken en windmolens kunnen komen. Heel belangrijk dus, met name ook voor bewoners van het buitengebied!

Themabijeenkomst RES in Apeldoorn

Na een pauze van 5 maanden vanwege de coronacrisis starten in de verschillende gemeenten na 1 augustus de gesprekken en bijeenkomsten over de Cleantech RES weer op. De gemeente Apeldoorn organiseert op 2 september een themabijeenkomst over de Concept RES in Apeldoorn. Hier hoort u meer over de Concept RES, kunt u vragen stellen en uw mening laten horen. De bijeenkomst is open voor iedereen en zowel in de zaal als online te volgen.

Datum:             woensdag 2 september

Tijd:                 19:00 uur inloop. Programma 19:30 – 22:00 uur

Locatie:            theater Orpheus (maximum aantal deelnemers) en online deelname via internet

Meer informatie en aanmelden via www.apeldoorn.nl/res

Laat uw mening horen!

De gemeente wil graag weten hoe inwoners denken over de Concept RES. Tijdens de avond krijgt u informatie en kunt u uw vragen stellen en uw mening geven. Dat kan zowel fysiek in de zaal als online via internet. Vanwege de RIVM richtlijnen geldt een maximum aantal deelnemers in de zaal.  Maar ook online kunt u de bijeenkomst goed volgen en actief meedoen. U kunt (schriftelijk) uw vragen stellen en uw mening geven (met behulp van Mentimeter).

De bijeenkomst vindt plaats in aanloop naar de politieke markt op 17 september en de gemeenteraadsvergadering op 24 september. Ook raadsleden zullen de bijeenkomst bijwonen. Belanghebbenden die eerder betrokken waren bij de werksessies van de RES hebben reeds een persoonlijke uitnodiging voor de bijeenkomst ontvangen.

Online reageren

Reageren op de Concept RES kan ook nu al, via het online reactieformulier op RES platform van de Cleantech Regio. Hier vindt u ook alle relevante informatie over de RES overzichtelijk bij elkaar. Onder andere ook het plan Concept RES inclusief kaartmateriaal.

Onderdeel van een serie

De themabijeenkomst maakt onderdeel uit van een serie van 4 themabijeenkomsten over de energietransitie die de gemeente in samenwerking met Energiek Apeldoorn organiseert. Andere thema’s die in de serie aan bod komen zijn: energie besparen met nieuwe technologie (16 juli), waterstof (november 2020) en aardgasvrij (januari 2021). Meer informatie op www.energiekapeldoorn.nl/energietransitie


           


GEPLAATST OP VERZOEK VAN DE GEMEENTE