Het hart op de goede plek

Wethouder in gesprek met

Beste inwoners,

Er gebeurt in deze tijd heel veel niet in Zuid en in Ugchelen. In de buurthuizen Maasstraat en Ugchelens Belang en ook in Ons Honk kun je niet terecht. Dat betekent een aderlating voor het sociale leven. Voor veel mensen zijn deze plekken belangrijk in de invulling van hun dag. Een bakkie doen, bijpraten, het mag niet zoals we gewend zijn.

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Daarbij is het geweldig om te zien welke positieve energie en creativiteit er loskomt onder de mensen. Via Zuid doet Samen zijn mensen actief in de boodschappenhulp of contact met inwoners om te vragen hoe het gaat. Ook via Apeldoorn pakt Aan, en Noaberschap Ugchelen gebeurt er van alles, geholpen door wijk- en dorpsraad en ook de scholen en geloofsgemeenschappen zijn actief in hun kring. De crisis daagt ons uit naar elkaar om te kijken. De mensen in Zuid en Ugchelen hadden het hart al op de juiste plek en ik hoop dat we er sociaal nog sterker uitkomen dan we erin zijn gegaan. Maar we moeten eerst nog volhouden in het nu.

Intussen gaat het werk aan die toekomst door. Zo hebben we afgelopen maand de centrumvisie voor Ugchelen vastgesteld. Het is echt mooi wat de dorpsraad, de ondernemers, andere partners in het dorp, de inwoners en de gemeente samen hebben uitgewerkt. Nieuwe woningen, nieuwe inrichting en een dorpshart dat straks beter uit de verf komt.

Ik ben gewend om regelmatig in het dorp en de buurten te staan en benaderbaar te zijn. Gewoon op de markt, bij de winkels of op een andere plek. Dat kan nu niet, maar ik wil wel graag in contact blijven. Daarom hebben we iets bedacht. Via een Facebook Live sessie kunnen we in gesprek met elkaar en daar verheug ik me op!

Met hartelijke groet,

Jeroen Joon
wijkwethouder

In gesprek met wethouder Jeroen Joon
Jeroen Joon tijdens een ochtend in de buurt [foto van vóór de corona-crisis]
Deelnemen aan de Facebook Live sessie met de wethouder? Tune dan op woensdag 13 mei om 20.00 uur in op de Facebook-pagina van Wijkraad A’doorn Zuid

Wilt u reageren: neem contact op met Harriët Althof, stadsdeelmanager Zuidwest, via h.althof@apeldoorn.nl