Muziekvereniging Ugchelen winnaar Dorpsprijs Ugchelen 2019

Dorpsprijs-DR-2019

Tijdens de goed bezochte en uiterst gezellige nieuwjaarsbijeenkomst in het dorpshuis Ugchelens belang werd de Dorpsprijs Ugchelen 2019 toegekend aan Muziekvereniging Ugchelen.

Muziekvereniging Ugchelen is een harmonieorkest welke is ontstaan in 1990 door een fusie van Kunst na Arbeid en Entre Nous. Dit jaar viert de vereniging haar eeuwfeest. In die 100 jaar heeft samen musiceren altijd voorop gestaan. Maar uit andere verenigingsactiviteiten blijkt, dat het om meer dan alleen ‘muziek maken’ gaat. Muziekvereniging Ugchelen heeft zich als vereniging bovenmatig ingezet ten behoeve van het dorp Ugchelen.

De vereniging verbindt de inwoners van ons dorp door wekelijks samen te musiceren en op gezette tijden naar buiten te treden tijdens Ugchelse festiviteiten met haar muzikale optreden als ondersteuning. Ugchelen mag trots zijn op deze vereniging die al een eeuw lang jong en oud samen brengt. De Dorpsprijs waardig.