Speelplaatsje aan Den Bramel opnieuw ingericht

peelveldje-Den-Bramel
Foto: De trotse initiatiefnemers zijn erg tevreden met het eindresultaat.

Na een lange voorbereidingstijd is nu het speelplaatsje achter Den Bramel en Middachten nu opnieuw ingericht. Twee jonge moeders vonden dat het speelplaatsje niet meer voldeed voor jonge kinderen. Zij namen contact op met de Dorpsraad en gezamenlijk met medewerking van alle omwonenden is een schetsontwerp gemaakt, waar iedereen zich in kon vinden. Belangrijk punt was dat via het speelplaatsje de achterzijde van de aanliggende woningen bereikbaar moest blijven voor de hulpdiensten en dat is gelukt.

Onder grote belangstelling van oud en jong heeft de gemeente met onder andere een indrukwekkende tractor de bestaande schommel verplaatst en een nieuwe glijbaan geplaatst. Ook staat er nu een wipkip en een bankje zodat de (groot)ouders het kleine spul dat aan het spelen is in de gaten kan houden.

Tekst: Ron Brummelkamp