Dorpentour RTV-Apeldoorn in Ugchelen

Dorpentour-RTV-Apeldoorn

RTV-Apeldoorn verzorgt maandelijks een lange uitzending in en over een dorp of wijk op locatie. Zo ook afgelopen zaterdag 15 juni. RTV-Apeldoorn had zich met alle professionele apparatuur geïnstalleerd in ons dorpshuis Ugchelens Belang.

Van 10-12 uur waren fractieleden van 7 verschillende partijen aanwezig om met de Dorpsraad in discussie te gaan over onderwerpen die van belang zijn voor ons dorp. Zo is er gesproken over het woningtekort voor ouderen en starters, het probleem dat er geen plek meer is voor kinderen die hier naar een basisschool willen en de rol van de dorps- en wijkraden die ter discussie staat. Dit alles onder de bezielende leiding van presentator Jan Kort. Het is goed dat de politiek weet wat er speelt in Ugchelen. De DR zal de fracties op de hoogte houden, maar ook kijken of er een actieve(re) houding is om tot oplossingen te komen.

Van 12.00-13.00uur werd het gebruikelijke uurtje gevuld met de Proattoafel, waar allerlei onderwerpen in dialect worden besproken.

Vervolgens werd het middagprogramma gevuld met een variatie van wat Ugchelen te bieden heeft:  vertegenwoordigers van verenigingen en organisaties vertelden enthousiast waar ze mee bezig zijn. Dit alles werd afgewisseld met muziek, zelfs een aantal maal live-muziek.

Al met al een mooie dag om Ugchelen in het zonnetje te zetten met dank aan de vrijwilligers van RTV-Apeldoorn.

 

Tekst: Wineke Blom