NLDOET DOE JE SAMEN!

NLDoet-770x400

Het waaide hard en het was niet warm, maar gelukkig wel een paar uurtjes droog.  Op zaterdagmiddag 16 maart, de vrijwilligersdag van NLDoet, bezorgden vrijwilligers en begeleiders ongeveer twintig bewoners van Randerode een leuke middag. Een lange rij rolstoelen toog door Ugchelen op weg naar Ugchelens Belang. Daar wachtte hen heerlijke koffie en thee, aangeboden door het bestuur van het dorpshuis. Een aantal vrijwilligers van het Noaberschap had voor deze gelegenheid heerlijke koek en taart gebakken. Het werd zo een gezellig uurtje, waarin ook weer nieuwe contacten ontstonden. Zo grapte een oudere man dat hij, naast een leuke middag, er ook een nieuwe ‘vriendin’ bij had. Hij doelde op de vrijwilligster die zijn rolstoel had geduwd en die beloofde hem vaker te bezoeken.  Nadat iedereen weer warm was en er voor de inwendige mens was gezorgd, begon men weer opgetogen aan de wandeling naar Randerode .

De samenwerking tussen Randerode, de vrijwilligers, Ugchelens Belang en het Noaberschap maakte deze middag extra waardevol.

Tekst: Wineke Blom