Project Ugchelse Beek Noord afgesloten

collage-Afsluiten-project-Ugchelse-beek-Noord-770x400

In aanwezigheid van de Dorpsraad, Commissie Water en de Wijkraad Zuid is het project Ugchelse Beek Noord afgesloten. Heemraad Frans ter Maten van Waterschap Vallei en Veluwe en wethouder Mark Sandmann hebben samen met vertegenwoordigers van de Dorpsraad en Wijkraad Zuid de openingshandeling bij de stuw in het Carousselpark verricht.

Door deze stuw en de gebouwde cascade kan overtollig water vanuit de Ugchelse beek naar de vijver afgevoerd worden. Dit deel van het Carousselpark dient dan ook als opvangplek voor grote hoeveelheden (regen)water die er in de toekomst te verwachten zijn. Mocht het in de toekomst nog eens echt gaan vriezen dan kan de vijver ook gebruikt worden om een klein rondje op te schaatsen.

Voorafgaand aan deze openingshandeling benadrukten zowel  Mark Sandmann als Frans ter Maten de noodzaak van goed onderhoud van de beken en sprengen. Als blijk van waardering voor het vele nuttige werk dat de vrijwilligers van de Commissie Water bij het schoonhouden van onze beken en sprengen doen, overhandigden zij aan Herman Geurts en Coby Kuipers van de Commissie Water voor alle vrijwilligers een paar stevige werkhandschoenen.

Naar verwachting zal het project Ugchelse Beek Midden, het deel vanaf de Jan van Houtumlaan tot aan de A1, in de loop van dit jaar worden afgesloten.

Tekst: Ron Brummelkamp
Foto’s met dank aan John Langen, Wijkraad Zuid