Blije gezichten bij beheerders van het Ugcheler Markepad

Artikel Beheergroep 770x400

Op de bijeenkomst van de beheerders op 7 februari jl werd een feestje gevierd.

Het Ugcheler Markepad, open vanaf  vorig jaar april, valt erg goed in de smaak bij de wandelaars.  In het gastenboek staan teksten als: “ We hebben genoten van de mooie stukjes natuur ” , “ een prachtige route, complimenten voor de makers” , “ top bewegwijzerd” en “ mooie afwisselende route” . De klompenpad app werd 4.400 keer opgehaald en de verkooppunten bestelden 1.000 folders.
Saskia Glas van de Stichting Landschapsbeheer Gelderland heeft uitgerekend dat er tot nu toe ongeveer zo’n 3.000 wandelaars het pad helemaal of gedeeltelijk hebben gelopen. Ron Brummelkamp van de Dorpsraad spreekt daarom ook van een groot succes en bedankt de aanwezigen hiervoor.

Jan Nijhuis, coördinator van de beheerders,  moet helaas door de gevolgen van een ongeval zijn functie neerleggen. Hij heeft vanaf het begin van het Ugcheler Markepad deze rol actief en met veel plezier en passie vervuld. Hij werd hiervoor gepast in de bloemetjes gezet. We wensen hem veel sterkte en een voorspoedig herstel toe. Ton van den Berg neemt per direct zijn taken over.


In het afgelopen jaar hebben alle ca. 30 beheerders taken uitgevoerd. Van het controleren van de route,  tot het opfrissen van de wegwijzerbordjes en het maken van een genummerde routepuntenkaart voor de beheerders.  Iedere maand wordt de route geheel gelopen, afwisselend rechts of links om. Dit is een gezonde en gezellige bezigheid. Door het goede gesprek tijdens het lopen,  raken de beheerders zelf weleens onbewust naast de route. Door overlast bij omwonenden moest een mooi deel van het pad worden aangepast. Ook wisselden de beheerders onderling hun ervaringen uit. Door elkaar op deze manier te treffen, wordt de betrokkenheid bij het beheer van het klompenpad zeker vergroot. Ontdek zelf eens het prachtige buitengebied van Ugchelen. Wandelen over heide en enk, langs sprengen en door bossen. Klompen aan, rugzak op en gaan !

Tekst: Ron Brummelkamp