Bordje bij de lindeboom bij de brandweerkazerne

bordje-Linde-brandweerkazerne-770x400

Deze oude leilinde staat een beetje verstopt, schuin achter de brandweerkazerne. De boom is met een stamomvang van ruim 6 meter (gemeten op hoogte 1.30) een van de dikste en ook oudste bomen van Apeldoorn.  Vermoedelijk heeft de linde voor de gevel van een woning of boerderijtje gestaan en is geplant tussen 1750 en 1800. Reden om er een bordje bij te plaatsen met een verwijzing aan de weg zodat passanten er ook op worden gewezen. De gemeente heeft er jaren geleden al een bankje geplaats om rustig van de boom en mooie omgeving te kunnen genieten. De Commissie Groen van de Dorpsraad is tevreden met dit resultaat. Weer een mooi stukje Ugchelen onder de aandacht gebracht.Het verhaal van de boom en ook dat van de brandweerkazerne is op de website Het Geheugen van Apeldoorn geplaatst.

Tekst: Wilma Pothoven