Fietsdag op 8 november in Apeldoorn

Fietsdag 770x400

Op donderdag 8 november organiseert de Fietsersbond in samenwerking met de gemeente Apeldoorn, Mobycon en de Rovon een fietsdag voor senioren (65 plus) in Apeldoorn. Dit gebeurt in wijkcentrum De Groene Hoven – adres is  Koninginnelaan 280, 7315 EE Apeldoorn. Op die dag gaan ze in een groep fietsen, wordt er informatie gegeven over fietsen (met name e-bikes) en ook hoe je nog veiliger en prettiger kan fietsen.

Hoe ziet de Fietsinformatiedag er uit? U neemt uw eigen fiets of e-bike mee naar de locatie.   Vanaf  9.45 uur kunt u komen en om 10.00 uur starten we. De dag duurt tot 15.15 uur. De kosten bedragen 5 euro per persoon en dat is inclusief koffie/thee en de lunch.

Het is een heel divers programma. Zo is er;

  • Een presentatie over verkeersregels en de lokale situatie.
  • Ook komt er een fietsenmaker die uw fiets kan keuren, die info geeft over fietsen (o.a. over e-bikes).
  • Op een fietsparcours kunt u uw behendigheid testen.
  • Een bewegingsdocent doet oefeningen met u en geeft tips over hoe u fit blijft.
  • Na de lunch maken we een fietstocht.
  • Tot slot komt de wethouder of ambtenaar die u info geeft over het lokale U kunt dan ook vragen stellen.

Om 15.15 uur eindigt de dag. Een leuke, actieve, leerzame en vooral ook gezellige dag. De dag wordt altijd als zeer positief ervaren en telkens blijkt weer dat ook ervaren fietsers veel handige tips en informatie hebben gekregen. De dag wordt geleid door fietsdocenten van de Fietsersbond.

Meer informatie of aanmelden; U kunt zich aanmelden via de website van de Fietsersbond,  www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen. Voor meer informatie kunt u bellen met De Fietsersbond, tel. nr. is 030-2918171.

Graag tot 8 november. Als u niet in Apeldoorn woont,  maar toch graag wilt komen, dan bent  ook van harte welkom.

Logo's Fietsdag

 

Geplaatst op verzoek van de organisatie fietsdag