Schoonmaakactie Geurtssprengen 2 oktober 2018

45MK0530Stronken 770x400

’s Morgens om 8.30 uur duikt er een witte tent op in het bos. Even later komen Henri en Bauwke van het ijskaffee  aangesneld met warme appelbeignets en grote potten koffie en thee voor de dertig vrijwilligers die de Geurtssprengen gaan schoonmaken. Een goed begin is het halve werk en als Nel Appelmelk weer mooie plaatjes heeft geschoten en de versnipperraar van het waterschap is gearriveerd kan iedereen aan het werk. Een groot deel van de vrijwilligers gaat de spreng in om blad en takken te verwijderen. Toch wordt niet al het hout uit het water verwijderd, want dat is niet goed voor de biodiversiteit.

45MK0550versnipperaar2

Ook de versnipperraar had alle aandacht van de vrijwilligers Op deze ochtend is er een grote hoeveelheid hout dat langs het pad lag via de versnipperraar weggewerkt, waarmee voorkomen wordt  dat de spreng in korte tijd weer opnieuw vol hout komt te  liggen.

Deze gezellige werkochtend werd in de tent afgesloten met een voortreffelijke lunch die ons door de familie Geurts werd aangeboden.

 

Tekst: Coby Kuipers
Foto’s: Nel Appelmelk