Wat vinden wij van Ugchelen?

2018 09 28 Wethouder Joon Bezoekt Ugchelen 770x400 Nr 2

Dat wilde onze nieuwe wijkwethouder van Ugchelen graag weten.

Wat maakt het fijn om in dit dorp te wonen? Wat zou er verbeterd kunnen worden. Wat vraagt om nog wat meer aandacht? Zijn er nog wensen?

Wethouder Jeroen Joon, vergezeld door onze stadsdeelmanager Harriët Althof, ging vrijdagmiddag 28 september op een bijzondere wijze antwoorden zoeken op deze vragen. Er kwam een praattafel op het terras van ’t Achterhuus. Voorbijgangers werden gevraagd om onder het genot van een kopje koffie/thee in gesprek te gaan met de wethouder. Laagdrempeliger kan het bijna niet.

Verschillende dorpsbewoners hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt. De algemene teneur was toch zeker dat men erg tevreden is over het wonen in ons dorp: rustig, veilig voor opgroeiende kinderen, voorzieningen zijn op orde, dichtbij de stad en de snelwegen.

Uiteraard kreeg de wethouder ook een paar aandachtspunten mee, o.a. het tekort aan woningen voor ouderen, het verfraaien van het dorpscentrum en te weinig vermaak voor kinderen en jeugd.

De Dorpsraad herkent deze punten en die hebben al een tijd onze aandacht. Het was goed dat deze punten ook werden aangekaart door enkele dorpsgenoten, zodat de noodzaak nog duidelijker wordt.

De wethouder waardeerde het contact met de bewoners en stond erg open voor hun zienswijze. Dit vraagt zeker om herhaling.

 

Tekst: Wineke Blom