Ugchelen wint Apeldoornse zwerfvuilactie.

Zwerfvuil 22sep18 770x400

22 september werd de gemeentelijke zwerfvuilactie “Heel Apeldoorns Rein” gehouden. Op verzoek hebben wij met onze Ugchelse zwerfvuilactie daarbij aangesloten. Ondanks de datumwissel en de samenloop met Theaterstraat Ugchelen hebben 27 vrijwilligers zich, samen met onze dorpswedhouder Jeroen Joon en een aantal raadsleden, weer ingezet om kadastraal Ugchelen schoon te maken. 27 zakken restafval en 10 zakken blikjes en flesjes werden ingezameld. Samen met wat bouwhoutafval was dit goed voor 128 kilo. Daarmee bleven we het Matenpark (2e met 112 kilo) en andere buurten voor. Burgemeester John Berends maakte aan het eind van de middag in Werkgebouw Zuid, onder het genot van een glaasjes fris en een hapje, de uitslag bekend. De uitslag van de “wedstrijd” is -wat betreft deelnemers, duur en werkgebied- appels met peren vergelijken maar ons resultaat is weer mooi. Allen weer hartelijk dank daarvoor. De volgende actie is weer volgens onze eigen planning op 30-03-2019.

Tekst: Jan Visser
Voor meer foto’s klik hier