Wie ontvangt de Papierschepper?

papierschepper

Het is weer zover. De commissie Dorpsprijs roept alle Ugchelenaren op personen of organisaties te nomineren voor de Dorpsprijs 2018. Hoe meer hoe beter. Er zijn genoeg actieve, betrokken mensen in ons dorp te vinden want Ugchelen heeft niet alleen een rijk verleden voor wat betreft vrijwilligerswerk, nog steeds zetten tientallen mensen zich in ten behoeve van het leefbaar houden van ons dorp. Op het gebied van natuur, sport, welzijn en nog veel meer. Handjes uit de mouwen, nadenken over hoe het nog beter kan. Het onderhouden van de sprengen, de Beektuin, het opruimen van rommel die anderen laten liggen. Dit allemaal door Ugchelenaren die het belangrijk vinden dat het in ons dorp aangenaam vertoeven is en er mooi bij ligt.

Maar ook op maatschappelijk cultureel gebied. De toneelvereniging, de mensen die zich bezig houden met het actueel houden van de verschillende websites, de stuwende krachten achter de activiteiten geïnitieerd door de Vereniging Ugchelens Belang, dat wat gebeurd op kerkelijk gebied, de koren, de muziekvereniging, de sportverenigingen, scouting.

Deze opsomming is slechts een deel van wat er allemaal in Ugchelen op poten wordt gezet en onderhouden. Maar door wie? Velen kiezen er voor hun werk in stilte te doen, slechts een aantal treedt voor het voetlicht en dit meestal omdat het bij hun functie hoort. De commissie Dorpsprijs wil graag meer aandacht voor de ‘stillen in den lande’, degene die onzichtbaar werken aan het ‘durpse’ gevoel en hen in het zonnetje zetten, aandacht besteden aan degene die voor het in stand houden van de goede sfeer in Ugchelen veel betekenen.

Denk na – u kent ze vast wel – en stuur voor 1 december de met feiten onderbouwde nominaties naar Wilma van Wijk, secretaris van de Commissie Dorpsprijs, email: m.vanwijk1@chello.nl