Startbijeenkomst Beheergroep: 31 beheerders en 1 coördinator!

Artikel Beheergroep 770x400

Na de feestelijke opening van het Ugcheler Markepad op Tweede Paasdag heeft op dinsdag 3 april een Startbijeenkomst voor de beheerders plaatsgevonden in de Cantharel.

Van de ruim 55 dorpsgenoten die hadden aangegeven belangstelling te hebben voor het beheer van het Ugcheler Markepad, waren er ongeveer 44 aanwezig. Na een kort welkomstwoord werd door Erik van Eek van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een uitgebreide presentatie gegeven over de achtergronden van het beheren en de werkzaamheden die bij een controlerondje gedaan kunnen worden. Hij had ook voor de Beheergroep een mooie rugzak bij zich met daarin alle mogelijke materialen die bij het onderhoud van pas kunnen komen. Denk dan aan veiligheidshesjes, schoonmaakmiddelen, schroevendraaier, extra stickers en routeplaatjes voor op de palen. Deze rugzak met materialen zal bewaard worden in het Buitenhuisje van Van der Valk, zodat de beheerders als zij op ronde gaan de noodzakelijk spullen uit de rugzak kunnen meenemen. Uit de groep meldde zich Jan Nijhuis, die als Coördinator van de Beheergroep zal gaan optreden.

Vervolgens liet Christien van der Zwart van SLG aan de hand van de routekaart zien welke stukken van de route over particulier terrein liepen en dat waren er eigenlijk best veel.

Naar aanleiding van een aantal vragen over het wandelen met de hond werd duidelijk dat het Ugcheler Markepad net als alle andere klompenpaden in zijn geheel niet te lopen is met hond. Want op meerdere particuliere delen worden geen honden toegelaten, ook niet als deze zijn aangelijnd. Dit is steeds ter plaatse duidelijk met borden aangegeven. Bovendien zijn er stukken in het bos waar nu ook geen honden toegelaten worden.

Uiteindelijk hebben zich 31 mensen opgegeven als beheerder en dat is een prima resultaat. Na verwerking van alle gegevens zal Jan Nijhuis met een voorstel voor een schema komen.

Na de feestelijke opening en de bereidwilligheid van de 31 beheerders om mee te werken aan de instandhouding kan het eigenlijk niet anders dan dat het Ugcheler Markepad een groot succes zal worden, dat veel wandelaars zal trekken.

 

Tekst: Ron Brummelkamp
Foto: Dirk Reiding