13e Aanval op Zwerfvuil

Zwerfvuil 31 Mrt 2018 770x400

31 maart deden 31 vrijwilligers voor de 13e keer een aanval op het zwerfvuil dat in en om Ugchelen werd achtergelaten. Vooral de Laan van Westenenk en de Europaweg waren beestachtig vuil. Eigenlijk is beestachtig niet de juiste aanduiding. Een dier vervuilt zijn eigen nest meestal niet zo erg als een deel van de mensheid dat doet.

De vervuiling werd mede veroorzaakt door een bedrijf aan de Laan van Westenenk dat glasvezelsnippers -niet goed afgedekt- laat afvoeren. De snippers waaien uit de container en de bermen liggen er bezaaid mee. Het is onbegonnen werk om dit met grijpertjes op te ruimen.

Al met al werden er in twee uur tijd 60 vuilniszakken met afval gevuld, waaronder 12 zakken met blikjes en flesjes! Er werd hard gewerkt maar we hebben helaas niet alles weg kunnen krijgen. De laatste zaterdag van september gaan we weer een poging doen. Als het je leuk lijkt ook eens te komen helpen zet die datum dan vast in je agenda.

 

Bron07 Zwerfvuil TL 4448

 

Tekst: Jan Visser