Bodemsanering Methusalemlaan gaat van start

Saneringsinstallaties770x400

Tijdens een informatieavond in De Duiker op maandag 12 maart zijn omwonenden ingelicht over de aanpak van de sanering van de bodemverontreiniging aan de Methusalemlaan.  De geselecteerde aannemer, NPT Milieu Enschede, liet aan de hand van kaarten en een presentatie zien hoe de sanering in zijn werk zal gaan. In de eerste fase, die binnenkort van start zal gaan, worden een groot aantal bodemfilters geplaatst die door middel van een leidingsysteem verbonden worden met de saneringsunit. Deze bestaat uit een goed geïsoleerde container, waarin pompen en doseringsinstallaties worden geplaatst. Door een combinatie van fysische en biologische sanering moet de bestaande smeerlaag in drie jaar tijd voor minstens 90% verwijderd zijn, waardoor de voeding van de verontreingingspluim verdwenen is.

 

Tekst: Ron Brummelkamp