Transferium Hoog Buurloseweg?

Transferium Veluwe 770x400

U weet het ongetwijfeld: Apenheul zorgt af en toe voor parkeeroverlast in de omgeving aldaar. Hoe je er ook over mag denken, het gemeentebestuur moet met oplossingen komen, zo heeft de gemeenteraad besloten. Één van de geopperde voorstellen betreft de aanleg van een transferium “ergens” aan de rand van Apeldoorn, vanwaar dan met pendelbusjes de bezoekers naar de attractie(s) worden vervoerd. De locatie Hoog Buurloseweg / A1 –westelijk van de Europaweg  is ook in beeld gebracht.

In een eerste overleg met de gemeente over deze kwestie op 7 december hebben we ons laten informeren over de stand van zaken en hebben wij- voor de vuist weg- alvast een aantal overwegingen meegegeven.

Kern van de voorlopige boodschap aan de gemeente: Ugchelen hoeft deze voorziening niet. De nadelen wegen ons inziens niet op tegen een beperkt voordeel voor Ugchelen: mogelijk extra bezoekers ook aan ons dorp. En dus voor winkeliers en horeca.

Deze kwestie zal nog wel eens op de agenda komen. Als deze locatie een serieuze optie lijkt te worden- waaraan door de dorpsraad sterk wordt getwijfeld- dan zal zeer zeker een informatiebijeenkomst worden georganiseerd waarbij u uw mening kunt geven.

 

Tekst: Harry Vos