Schoonmaakactie Koppelsprengen

Collage Koppelsprengen

De jaarlijkse schoonmaakactie van de Koppelsprengen stond zaterdag 9 december op het programma.  Maar vrijdag kregen we onverwacht hevige sneeuwval en dat deed het ergste vermoeden.

Hoewel er wat afzeggingen waren door ziekte, stonden op zaterdagochtend toch nog 25 vrijwilligers klaar om de klus te klaren. Op zo’n moment zijn wij als Commissie Water erg trots dat we zo op “onze” mensen kunnen rekenen. Ook Dennis Dorman, gebiedsbeheerder van het Waterschap Vallei-Veluwe, offerde zijn vrije zaterdag op en was aanwezig om goede tips uit te delen over het werken onder deze omstandigheden. Zelfs Nel Appelmelk, met haar mooie fotoapparatuur, liet geen verstek gaan met dit weer en schoot weer leuke foto’s en filmpjes.

Na de koffie is er door iedereen hard gewerkt en het is altijd leuk om te zien hoe de stroomsnelheid dan weer toeneemt, maar vooral ook dat de zand en grindplekjes weer tevoorschijn komen. Deze plaatsen met zand en grind hebben de beekprikken binnenkort nodig om te kunnen paaien. Op deze ochtend zijn er aardig wat beekpriklarven waargenomen  die, nadat ze waren bekeken, weer meteen zijn teruggezet.

Deze ochtend werd gezamenlijk afgesloten met een heerlijke lunch in De Hamermolen.

Met dank namens de Commissie Water.

Bekijk hier de gemaakte filmpjes: film 1, film 2, film 3, film 4, film 5, film 6, film 7

Tekst: Coby Kuipers
Foto en film: Nel Appelmelk