Centrumontwikkeling Ugchelen

Centrumontwikkeling 770x400

Zoals  u ongetwijfeld weet vormt de aanwezigheid van het LPG-vulstation van Henry de Witte aan de Ugchelseweg een ernstige belemmering voor een verdere ontwikkeling van het centrum. Feitelijk komt het erop neer dat de hindercirkel van dit vulpunt betekent dat elke ontwikkeling “op slot” zit: binnen een straal van 150 meter kan eigenlijk niets.

In alle overlegvormen met de wethouder de afgelopen jaren hebben we er op aangedrongen dat het gemeentebestuur een actieve(re) houding dient in te nemen, gericht op verplaatsing dan wel opheffen van dit verkooppunt. We waren dan ook verheugd te horen dat er (eindelijk) een collegebesluit ligt waarin de gemeente (opnieuw) met De witte gaat onderhandelen.

Maandag 27 november hebben dorpsraad en de ondernemersvereniging zich door de wethouder laten informeren over het collegebesluit, waarvan de essentie is dat alles in het werk moet worden gesteld om het LPG-vulpunt op te heffen, dan wel verplaatsing van het bedrijf.

Dit voorstel zal donderdag 14 december in de PMA (Politieke Markt Apeldoorn) worden behandeld. Dorpsraad en ondernemersvereniging UgchelenPlaza zullen hier inspreken.

 

Tekst: Harry Vos