Jonge Beekruimers gediplomeerd

Uitreiking Beekruimersdiploma 770x400

Op zaterdagochtend 4 november hebben wij met zo’n 35 vrijwilligers en 11 kinderen de Eendrachtspreng en het park de Goudvink schoongemaakt door enorme hoeveelheden blad in en rond de spreng te verwijderen, zodat het water goed kan blijven stromen.

De kinderen hebben op deze ochtend geleerd hoe zij met een greep om moeten gaan, hoe zij blad moeten scheppen en wat voor een diertjes er allemaal in de spreng leven. Ook leerden zij hoe zij de hoogte van een boom kunnen meten.

Na afloop werd door Toon Hartgers een door hem ontworpen beekruimersdiploma aan de kinderen uitgereikt. Tijdens de werkzaamheden werden alle vrijwilligers getrakteerd op oliebollen en tijdens de diploma uitreiking stond er in Back in Town voor iedereen een broodje kroket klaar met iets te drinken. Iedereen bedankt voor de geweldige samenwerking.

Dit was een samenwerking van de Commissie Groen en de Commissie Water van de dorpsraad Ugchelen

Filmpopnames van het schoonmaken van de Goudvink: Opname 1, Opname 2, Opname 3, Opname 4, Opname 5, Opname 6.
Tekst: Coby Kuipers
Foto en film: Nel Appelmelk