Blikjes en Flesjes project Gemeente Apeldoorn bij Albert Heijn van den Heuvel in Ugchelen!

Inzamelem PETflesjes En Blikjes (1) 770x400

Sinds mei 2016 doet Albert Heijn van den Heuvel mee met het blikjes en flesjes project van gemeente Apeldoorn. Gemeente Apeldoorn besloot begin 2016 om te starten met een pilot met als doel het verminderen van blikjes en petflesjes in en rond Apeldoorn. De gemeente wilde dit samen met verenigingen binnen gemeente Apeldoorn oppakken. Het geheel valt onder het project Apeldoorn Rein. Als vereniging kon en kan je je opgeven om hier aan mee te doen. De vereniging kan zich opgeven en krijgt bij aanvang al een start bedrag van 250 euro. De vereniging kan per jaar met het project 1000 euro binnen halen. De vereniging bepaald zelf een gebied in Ugchelen/Apeldoorn die ze schoon willen houden van zwerfafval en blikjes en flesjes. Dit kan een groot gebied zijn maar ook een klein gebied dit is aan de vereniging zelf. In totaal zijn er zo’n  76 verenigingen in heel Apeldoorn die hier aan mee doen.

“Dit jaar gaan we waarschijnlijk naar de 1 miljoen ingeleverde blikjes en flesjes in Apeldoorn” aldus Pedro van den Heuvel”.

Albert Heijn van den Heuvel in Ugchelen is na het bulk inleverpunt aan de vlijtseweg  de grootste in nemer.  Ruim 35% van het totaal aantal ingeleverde blikjes en flesjes wordt bij het milieu park van Albert Heijn van den Heuvel ingeleverd.

“Wij hebben een speciale flessenautomaat naast onze normale automaat staan waar blikjes en flesjes kunnen worden ingeleverd, hierdoor kan de klant op zijn/haar gemak de blikjes en flesjes inleveren” aldus Pedro van den Heuvel.

Andere partners van het project zijn: het inleverpunt van de Eglantier, Jumbo Wiegmans in winkelcentrum de Mheen en het bulk inleverpunt aan de vlijtseweg voor grote hoeveelheden blikjes en petflesjes. Daarnaast zijn de gemeente Apeldoorn en flessenautomaat leverancier Tomra de drijvende kracht achter het project. Het project loopt in ieder geval nog een jaar door en dan volgt er een evaluatie. Het is een pilot voor andere steden in Nederland en omgeving. De stad Antwerpen heeft erg gekeken naar het succes in Apeldoorn en gaat het ook oppakken.

 

Tekst: Pedro van den Heuvel