De vistrap defect…?

Vistrap (1) 770x400

Het kan zijn dat u het heeft gehoord of dat het u is opgevallen dat de vistrap aan de G.P Duuringlaan het niet doet. De gebiedsbeheerder van het waterschap, heeft laten weten dat dit komt omdat er véél te weinig water is. onlangs heeft hij de Koppelsprengen nog extra laten schoonmaken, maar waarschijnlijk blijft er te weinig water komen. Van de neerslag die recentelijk is gevallen zullen wij pas in december iets gaan merken. Het duurt zo’n twee tot drie maanden voordat het regenwater de spreng bereikt.

De vistrap aan de Ugchelseweg heeft ook te weinig water. Hier zal de gebiedsbeheerder van het waterschap op korte termijn iets aan gaan doen door meer water vanuit de Schoolbeek in te laten.

Er is dus niets bijzonders aan de hand en op termijn kunnen onze watervrienden de doorgangen weer gewoon gebruiken.

 

  Henk Laurens