Informatieavond Klompenpad Ugchelen

Klompenpad 770X400 Met Tekst

In het fraaie buitengebied van de gemeente Apeldoorn zijn inmiddels vier Klompenpaden gerealiseerd. Vanwege het succes wil de gemeente Apeldoorn een nieuw Klompenpad ontwikkelen in het gebied rond het dorp Ugchelen. De nieuwe wandelroute kan landschap, ecologie en cultuurhistorie beleefbaar maken voor bewoners en recreanten. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) gaat dit nieuwe Klompenpad ontwikkelen samen met bewoners. Doet u mee?

Informatieavond op 18 april
Wilt u meedenken over het ontwikkelen van een Klompenpad rond Ugchelen?
U bent van harte welkom op de startavond op dinsdag 18 april 2017. De avond begint om 20.00 uur in het Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel, Van Golsteinlaan 20 in Ugchelen. De koffie staat klaar om 19.45 uur.

Klompenpaden
Klompenpaden zijn wandelroutes in het agrarische landschap die zo veel mogelijk over onverharde wegen lopen. In Gelderland en Utrecht zijn de afgelopen jaren al 98 Klompenpaden ontwikkeld. Veel lokale vrijwilligers werken mee door het pad te onderhouden en regelmatig te controleren. Stichting Landschapsbeheer Gelderland begeleidt het proces.

Werkgroep Klompenpaden
Tijdens de informatieavond krijgt u uitleg over de Klompenpaden. Iedereen krijgt de kans om zijn kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en ideeën voor routes aan te dragen. Op kaarten kunt u aangeven welke plekjes de moeite waard zijn te bezoeken en welke paden er vroeger door het buitengebied hebben gelopen. De informatie die op deze avond verzameld wordt, dient als basis voor de route. Een werkgroep (waarvoor u zich op deze avond kunt aanmelden) bestaande uit bewoners en SLG gaat vervolgens aan de slag. Met als doel om een Klompenpad te realiseren waar u als bewoner van het gebied volop van kunt genieten en trots op kunt zijn.

Graag tot ziens op 18 april!

Meer informatie
Mocht u verhinderd zijn voor deze informatieavond maar heeft u wel belangstelling voor de klompenpadenwerkgroep? Voor vragen over deze avond of de werkgroep kunt u terecht bij Ron Brummelkamp, bestuurslid van de dorpsraad, dorpsraadlid4@dorpsraadugchelen.nl, telefoon 06-50296300.

Kijk ook op www.landschapsbeheergelderland.nl en www.klompenpaden.nl.