Een hoop ergernis ……

collage-een-hoop-ergernis

Ugchelen, een mooie plek in het groen, waar het fantastisch wonen is. Een gemeenschap die er samen iets prachtigs van maakt. Dat is toch wat we allemaal willen en nastreven. Samen met de gemeente zorgen we voor onze omgeving en houden zelf ons eigen stekkie op orde.

Helaas krijgt de Dorpsraad de laatste tijd toch een aantal berichten dat het niet helemaal zo is als hierboven beschreven en gebeuren er zaken die toch eigenlijk niet zouden moeten.

Natuurlijk is het nu de tijd om in de tuin te snoeien, dan staat het er straks in het voorjaar weer mooi bij. In de gemeente Apeldoorn hebben we een prima gratis regeling met onze groene containers om dat snoeiafval af te voeren of als het een beetje veel is, kun je het van april tot en met november iedere vrijdag gratis wegbrengen naar Circulus. In de actieweken willen ze het zelfs bij je op komen halen. Om er van af te komen hoef je het dan toch niet te dumpen in, bijvoorbeeld, het Gemeente bosje, wat grenst  aan het speelveldje bij de garages van de Karhulstraat en aan de Richtersweg!
Zo’n hoop snoeiafval is toch helemaal niet nodig!

Ook een mooie service van de gemeente zijn de BLAD-korven die op diverse plekken in ons Ugchelen staan, in ons boomrijke Ugchelen tijdens de herfst geen overbodige luxe. Met al dat vallend blad, is er misschien zelfs wel behoefte aan nog een paar extra BLAD-korven. Van de mooie schone hoop bladeren kan de gemeente weer direct compost maken en wordt het nog goed hergebruikt. Het moet dan wel alleen blad zijn en niet vervuild met ander tuin of snoeiafval.

Ondanks de aangebrachte bordjes “ALLEEN VOOR BLAD!” is dat blijkbaar niet voor iedereen duidelijk. Laten we samen zorgen dat de korven blijven en we niet met de hopen bladeren blijven zitten.

Dan is er ook nog een hoop waar een luchtje aan zit. Onze bosrijke omgeving is een waar paradijs voor paard en ruiter. Dat moet ook zeker zo blijven, maar net als bijvoorbeeld onze hond, doet ook het paard zijn behoefte wanneer en waar het op dat moment de drang voelt opkomen. Wel is het een verschil dat de hondenbezitter op straffe van een boete een zakje bij zich moet hebben en de ontlasting op moet ruimen. Dat is bij paardenbezitters niet zo. Misschien dat door het wel overwogen kiezen van een route toch wat ergernis kan worden weggenomen. Het is namelijk wel heel vervelend dat je als wandelaar of als bewoner van Randerode met de rollator of rolstoel niet over het voetpad kunt verplaatsen zonder poep aan je schoenen of wielen te krijgen. Ook niet leuk is een  grote dampende hoop net voor je tuinpad. Beste ruiter, blijf zeker genieten van je paard en de natuur, maar kies in plaats van het voetpad een route via de hopen ruimte die daarnaast nog over blijven. U doet anderen daar een hoop plezier mee.

Het lijkt misschien of er nu een hoop mis is in ons prachtige Ugchelen, maar er blijft ook nog heel veel moois en goeds over. Wel wordt hier de hoop uitgesproken dat we samen ook op deze punten letten. We krijgen er allemaal een hoop woonplezier voor terug.