Wandelpaden in de Goudvink worden aangepast

werk-in-uitvoering

Nadat in januari van dit jaar ons mooie park De Goudvink officieel in gebruik was genomen, kwamen er steeds meer kritische opmerkingen van de gebruikers. Aan een van de meest gehoorde klachten , namelijk de begaanbaarheid van de wandelpaden wordt nu wat gedaan.

Nog geen negen maanden nadat De Goudvink in gebruik genomen is, zal er nu al een ingrijpende verandering gaan plaatsvinden.

Na talloze klachten van gebruikers over de begaanbaarheid van de wandelpaden heeft de gemeente op dringend verzoek van de Dorpsraad onderzoek gedaan en is tot de conclusie gekomen dat het gebruikte zand niet de juiste structuur heeft. Daardoor wordt het niet vastgelopen en blijft het mul met alle gevolgen voor mensen met een rollator of een kinderwagen. Er is nu goed nieuws, nog deze maand wordt begonnen met het verwijderen van de bovenlaag mul zand en zal een stevigere bovenlaag worden aangelegd. De paden gaan er dan ongeveer uitzien als het pad langs de beek naast de parkeerplaats van AH. We verwachten dat na deze ingreep De Goudvink toegankelijk is voor alle inwoners van Ugchelen en van ver daarbuiten.

En verder:

… waren er klachten over loslopende honden die zelfs in de beken aan het spelen waren. Laat het duidelijk zijn dat honden welkom zijn maar dat ze wel aangelijnd moeten blijven.

… zullen de bruggetjes allemaal voorzien worden van leuningen aan beide zijden.

… zijn de halve boomstammen die als bankje bedoeld zijn daar met opzet geplaatst om het natuurlijk karakter van De Goudvink te benadrukken.

… komen er daarom ook geen prullenbakken, maar daar hebben we een andere oplossing voor gevonden. De mannen van het Leger des Heils uit Caesarea die de parkeerplaats bij AH hebben geadopteerd doen dat nu ook met De Goudvink. Het kan dus best zijn dat u wat ziet liggen tijdens het wandelen. Weet dan dat dit regelmatig wordt opgeruimd of neem het aub zelf even mee.

Samen met u is de Dorpsraad erg trots op ons mooie park de Goudvink en wij zijn de gemeente zeer erkentelijk voor het oplossen van de problemen die in de beginfase zijn ontstaan.