Sprengkoppen Winkewijert weer schoon

schoonmaakactie-winkewijert

Zaterdag 22 oktober zijn op initiatief van de commissie water de sprengkoppen van de Winkewijert  weer onderhanden genomen door een groep van 20 mannen en vrouwen. Om negen uur was iedereen  present en na het nuttigen van een kop koffie met cake, ging men verdeeld over 4 groepen aan de slag. Een pluim voor deze ervaren vrijwilligers die precies weten wat er van hun verwacht wordt, omdat zij ervaring hebben in het schoonmaken van de sprengenbeken in Ugchelen. Het schoonmaken verliep dan ook erg vlot.

Op de foto van Nel Appelmelk is het mooie resultaat van een ochtend hard werken te zien.

De Winkewijert ligt er weer mooi bij. Laten wij dat zo houden. Want deze bijna 400 jaar oude cultuurhistorische sprengenbeken mogen niet gebruikt worden voor het dumpen van tuinafval, fietsen, vloerbedekking en ander overtollig materiaal.

Mede dankzij het mooie weer was het ook dit keer een fijne en zeer geslaagde dag, welke werd  afgesloten  met een uitstekend verzorgde lunch door Back in Town.