Apeldoorn Bespaart Maand helpt huizen duurzaam maken

afbeelding-dea

Duurzame energiecoöperatie deA in Apeldoorn organiseert samen met Hoom de Apeldoorn Bespaart Maand. Op zaterdag 1 oktober start deze energiebesparingsactie om 11.00 uur op het Raadhuisplein. deA  en Hoom houden in de weken erna inloopochtenden waar mensen informatie kunnen krijgen over energiebesparingsmaatregelen voor hun eigen huis. Ook online kunnen mensen zich inschrijven voor een energiebesparingsadvies of voor hulp bij het energie-zuinig-maken van hun huis.

deA merkt dat veel mensen hun huis graag energiezuiniger zouden maken. Maar velen zien er tegenop dat ook daadwerkelijk te doen. Tijdens de Apeldoorn Bespaart Maand kunnen zij de hulp inroepen van deA en Hoom. Op vijf inloopmomenten door heel Apeldoorn kunnen woningeigenaren terecht voor informatie, een technisch specialist komt bij geïnteresseerden langs voor een vakkundig en onafhankelijk advies. Willen mensen door, dan krijgen ze van verschillende bedrijven een offerte. Achteraf checkt de technisch specialist of de klus goed is uitgevoerd.

Informatieochtenden
Voor mensen die willen weten wat energiebesparing hun kan opleveren zijn adviseurs van deA en energiebesparingscoaches van Hoom op alle zaterdagen van oktober van 11.00 tot 13.00 uur aanwezig op inloopochtenden door heel Apeldoorn:  1 oktober op  het Raadhuisplein, 8 oktober in Ugchelen (bij Albert Heijn), 15 oktober Ordenplein, 22 oktober De Mheen, 29 oktober de Eglantier (bij Charly). Ook is er een speciale website beschikbaar: https://energiebesparing.de-a.nl/

Energieverbruik verminderen
Om af te komen van fossiele brandstoffen is er meer nodig dan over te gaan naar andere energiebronnen als zon en wind. Ook door ons energieverbruik flink te verminderen, kunnen we duurzame stappen maken. Om Apeldoorners hierbij te helpen organiseert deA deze Apeldoorn Bespaart Maand, samen met Hoom, een landelijke organisatie die als doelstelling heeft zoveel mogelijk huizen energiezuinig te maken. deA en Hoom werken beiden zonder winstoogmerk. Samen organiseerden ze de afgelopen jaren al eerder acties in De Maten en Ugchelen. Hier hielpen ze tientallen bewoners aan een energiezuinige woning.